Corpocon Muis 788-285

Beroepsziekten

Net als bij bedrijfs- en beroepsongevallen geldt bij beroepsziekten dat de werkgever de verplichting heeft om te zorgen voor duidelijke veiligheidsinstructies en een gezonde werkomgeving. Schieten ze hierin tekort, dan dienen zij in beginsel de schade te vergoeden.

 

Beroepsziekten kunnen leiden tot direct voelbaar en zichtbaar letsel, maar ook tot sluipende schade. Blootstelling aan asbest of het werken met oplosmiddelen zijn daar voorbeelden van. Maar ook computerwerkzaamheden kunnen lichamelijke klachten teweegbrengen die zich pas jaren later voordoen. Denk aan RSI of het frozen shoulder syndroom.

 

Wanneer u schade ondervindt vanwege uw beroepsziekte kan Corpocon u bijstaan. Op het gebied van arbeidsongevallen en beroepsziekten werken wij samen met meerdere grote vakbonden, ook pan-Europees. Wij raden u in ieder geval aan om altijd een schade- en letselexpert te raadplegen.

 

Bent u zelf het slachtoffer van een beroepsziekte? Aarzel dan niet om ons te bellen voor een vrijblijvende afspraak: 0172 – 532434. Of mail naar: letsel@corpocon.com

Scroll to top