Corpocon Skeeler 789-286

Sport- en spelongelukken

Sport- en spelsituaties vormen letterlijk en figuurlijk een aparte categorie. Het is algemeen geaccepteerd dat deelnemers tijdens het sporten een verhoogd risico op letsel lopen. Dit geldt voor risicovolle sporten zoals bergbeklimmen, maar óók voor een “onschuldig” potje tennis waarbij je bijvoorbeeld een bal op je oog kunt krijgen. De aansprakelijkheid bij sportongevallen staat dan ook regelmatig ter discussie. Kernvraag is of er gesproken kan worden van onrechtmatig gedrag.

 

Bij het beoordelen van de onrechtmatigheid bij sport- en spelsituaties gaat het om de specifieke omstandigheden. De spelregels zijn van groot belang. Net als hetgeen wat als betamelijk wordt gezien in het normale dagelijkse verkeer. Normen en waarden spelen dus een belangrijke rol. Evenals de afweging of er voldaan is aan de zorgplicht. Het zijn allemaal punten die meegenomen moeten worden bij het bepalen van de aansprakelijkheid.

 

Corpocon adviseert u graag als u betrokken bent bij een sport- of spelongeval. Wij kennen het spel en weten de verschillende elementen – van een acceptabel risico, via een ongelukkige samenloop van omstandigheden tot een onaanvaardbaar risico – helder te analyseren. Zodoende kunnen we u ook gericht adviseren bij het verhalen van de geleden schade.

 

Bent u zelf het slachtoffer van een sport- of spelongeval? Aarzel dan niet om ons te bellen voor een vrijblijvende afspraak: 0172 – 532434. Of mail naar: letsel@corpocon.com

Scroll to top